Aloe vera: Vše, na co jste se kdy chtěli zeptat

Když se řekne péče o pleť, ve výčtu nejlepších přírodních pomocníků naskočí Aloe vera vždy na předních příčkách. Tato sukulentní rostlina je pro své pozoruhodné vlastnosti a blahodárné účinky ceněna ne po staletí, ale rovnou celá tisíciletí. Využívá ji arabská, čínská i indická medicína.

Společně vyždímáme z její dužiny maximum a prozkoumáme schopnosti extraktu z gelu, jehož přínos pro naši pokožku je v mnoha ohledech nenahraditelný.

Sukulentní vytrvalá bylina Aloe vera

Aloe barbadensis nebo také Aloe pravá pravděpodobně pochází z Arabského poloostrova, ale dnes roste prakticky všude, kde jí poskytnete dostatek tepla a sucha. Poznáte ji na první pohled: Její stonek může růst až do výšky devadesáti centimetrů a najdete na něm hroznovité květenství se žlutými květy, které na koncích červenají. Ale mnohem zajímavější než květenství nebo suché pukavé plody ve tvaru tobolky jsou světle zelené, tuhé, až půl metru dlouhé a ostnitými zuby vyzbrojené listy.

Skrývají totiž dužinu, jejíž gel vytváří základy nejlepších přípravků pečující kosmetiky.

Extrahováním dužiny Aloe vera získáváme pokladnicí vitamínů A, B, C a E, minerálů, antioxidantů, aminokyselin a dalších prospěšných látek. Jejich účinky mohou změnit váš pohled na péči o pleť jednou provždy.

Hydratační a zklidňující síla Aloea vera jako první pomoc pro podrážděnou pokožku

Jednou z nejslavnějších vlastností Aloe Vera jsou její výjimečné hydratační a zklidňující schopnosti. Jako přírodní lék na podrážděnou a sluncem spálenou pokožku ji používali již před více než šesti tisíci lety staří Egypťané. Poskytovala jim chladivou úlevu a zrychlovala hojení, a to i při drobných pořezáních, škrábancích a popáleninách.

_a34b6fa6-050a-43de-930a-9515589d5278

Při aplikaci na pokožku totiž Aloe Vera doplňuje ztracenou vlhkost a pružnost a podporuje regeneraci buněk. Ať už se jednalo o sluncem spálenou pleť, popálení od kopřiv, nebo třeba štípnutí hmyzem, uklidňující účinky po aplikaci tohoto rostlinného zázraku ověřovaly celé stovky generací.

Dotek této sukulentní byliny je šetrný i k nejcitlivější pokožce.

Antioxidační brnění jako základ pečující kosmetiky

V úsilí o udržení mladistvé pleti hrají klíčovou roli antioxidanty. Aloe Vera jich poskytuje přehršel. Její silné antioxidační vlastnosti chrání pokožku před škodlivými účinky volných radikálů, čímž účinně omezuje její předčasné stárnutí.

Zařazením Aloe Vera do péče o pleť jí poskytujete štít proti zubu času.

Aloe vera se nespokojí pouze s hýčkáním zdravé pokožky. Díky své jemné povaze je vhodná i pro problematickou pleť. Ostatně její extrakt viditelně zmírňuje projevy akné a vyniká při pomoci s řešením dalších dermatologických problémů jako jsou ekzémy, lupénka a dermatitida.

Extrakt z Aloe vera: Tekuté zlato světa pečující kosmetiky

Extrakt z Aloe Vera se získává z gelovité látky, která se nachází v již zmíněných listech. Koncentruje v sobě obdivuhodné množství vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších vyhledávaných ingrediencí - namátkou: hořčík, vápník, kyselina salicylová, vitamín B1, B2, B6, C, nebo třeba betakaroten. Díky tomu je kýženou ingrediencí v kosmetickém průmyslu. Jakmile ho přidáte do pečujících přípravků, vytvoříte bezkonkurenční pečující koktejl.

Extrakt z aloe vera

Kosmetické výrobky obohacené o extrakt z Aloe vera nabízejí nepřeberné množství výhod. Zajišťují hydrataci, zmírňují projevy akné a celkově zlepšují vitalitu pleti. Od hydratačních krémů po séra je extrakt z Aloe vera základní složkou, která podporuje zářivost, elasticitu a hydrataci pokožky. 

Kde najít nejlepší kosmetické přípravky s Aloe vera

V Regina kosmetice s ingrediencemi z Aloe vera pracujeme už několik desetiletí a produkty s extraktem z Aloe vera se řadí mezi dlouhodobě největší hity. Popularita zklidňujícího Gelu po poštípání hmyzem, Zklidňujícího balzámu po epilaci, Jeleního loje s Aloe vera, nebo třeba Balzámu na rty s Aloe vera jen potvrzuje, že zákaznice a zákazníci vnímají hodnotu, kterou jim tyto přípravky přinášejí.

Díky tomu věříme, že se se stejným úspěchem setká i naše nová Dárková sada | Aloe vera. V ní obsažený Denní krém s Aloe vera, Micelární voda s Aloe vera a Krém na ruce s Aloe vera jsou výsledkem letitého vývoje a zpětné vazby od našich zákazníků. Vedle titulní rostliny obsahují také extrakt z heřmánku nebo zeleného čaje, vitamín E, ale také mandlový olej a panthenol. Společná síla těchto aktivních látek dělá z Dárkové sady Aloe vera skutečného šampiona v péči o pokožku.

Jak pěstovat Aloe vera

Další z mnoha výhod Aloe vera je její překvapivě nízká náročnost na pěstování. Do půdy je vhodné přimíchat trochu písku a rašeliny, ale jinak je květina nenáročná jak na údržbu, tak na prostory - stačí jí dopřát jižní slunce a zalít třeba i jen jednou za týden dva. Ona si řekne případným zbarvením listů do hněda. Hlavně Aloe vera “netopit”, prospívá jí vyschlá půda.

_a7676280-6166-41c1-8ce1-301a1259c990

Pokud máte chuť experimentovat, můžete si z doma vypěstovaných listů Aloe vera vypreparovat dužinu a z té pak připravit domácí pečující přípravky na pokožku, pleť, ale i jako vlasovou kosmetiku. Lze toho dosáhnout snadným smícháním například s kokosovým olejem a dalšími bylinkami.

V tomto ohledu ale doporučujeme nechat se obstarat od profesionálů. Například v Regina kosmetice totiž při vývoji kombinujeme mnoho dalších aktivních látek, které se ideálně doplňují. Kvalitní krém na ruce má jiné vlastnosti než třeba balzám na rty. A kvalitní micelární voda s Aloe vera už je rovnou alchymie.